Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máš lepru? Ne, to mi jen upadávají celé nehty.

15. 4. 2011


Fáze odpadávání nehtů plynule navázala na období, kdy mi na prstech narostla kůžička a já se mohla občas něčeho dotknout. Bohužel časový odstup mezi oběma stadii byl jen několik dnů, po které jsem si mohla vychutnávat detaily typu „vymáčknu si na kartáček zubní pastu bez toho, že by mi bolestí vyhrkly slzy do očí“, „jdu na toaletu a následné vytření zvládám jako normální člověk“ a odcházení z bytu nebylo provázeno zaťatými zuby, protože otočit klíčkem ve dvěřích už nebyl nepřekonatelný problém.

Jenže nic netrvá věčně. Abych to neměla tak jednoduché, začaly mi odpadávat nehty. Prostě celý nehet se mi vyloupl z lůžka a zůstala jen obnažená, neuvěřitelně citlivá tkáň a zející valy kůže. Extrémní citlivost nehtového lůžka na jakýkoliv podnět trvá dosud. Nevěříte? Strhněte si nehet a uvidíte.

Já už v té době měla o jeden nehet míň – sloupli mi ho ještě na Popálenivém centru, seškrábli mi nehtovou matrix a prohlásili, že nehet mi tam už nikdy nenaroste a že se mám za půl roku přihlásit, voperují mi tam umělý. I prd, velebnosti. Já se tak nechám řezat kvůli blbému nehtu. Jo, kdyby mi chtěli vyměnit moje namrzlé šlachy za novučké titanové, to by byla jiná. Anebo kdyby mi tam rovnou namontovali nehet titanový s vysouvací čepelí, to bych si dala říct. Ale takto? Ani omylem.


Já tu věc na kuchyňském stole nechci!

První nehet mi odpadnul ve sprše a začala jsem křičet, jelikož jsem se v první řadě lekla a v druhé řadě to strašně bolelo, jak mi na odhalené nehtové lůžko dopadala voda. Luboš jen strčil hlavu do koupelny a povídá: „Odpadl Ti nehet, že jo?“. Podivila jsem se, jak to ví. Prý ho to napadlo okamžitě.

Odnesla jsem si nehet do kuchyně, položila na kuchyňský stůl a šla pro foťák, abych to zdokumentovala.

„CO je to?“ vrčel Luboš a zíral na můj krásný, zkrvavený nehet.

Než jsem to stihla vyfotit, štítivě ho vzal do rukou a s prohlášením „Já tu hrůzu na kuchyňském stole nechci“ ho vyhodil. Měla jsem po ptákách. Když jsem začala lkát, že nemám fotku, uklidnil mě slovy „Neboj, odpadnou Ti další“.

A měl pravdu, další nehet následoval s latencí několika dnů. Ale to už jsem si krásně pofotila. No a očekávám, že brzy přijdu ještě o jeden kousek.

 

 

02042011599.jpg

 

02042011603.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář