Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frostbite aneb kousnutí mrazem

13. 4. 2011

 

Angličtina je na tuhle událost výstižnější. Český termín je nicneříkající, prostě kdo nikdy neviděl pořádnou omrzlinu ani neví, co si má pod tím představit. Kdežto angličtina trefně v názvu popisuje nejenom rychlost vzniku, ale i následný efekt. A ten opravdu vypadá, jako kdyby Vám mráz vyrval kusy masa.

 

Zpátky na stromy aneb pěkně popořádku

Kdy jsem vlatně omrzla? Jo, tak to netuším, vím jen, kdy jsem to zjistila. Ve středu 16.2. jsem ráno chtěla vylézt ze spacáku a nemohla jsem rozepnout zip, jelikož jsem necítila prsty. To není tedy přesný termín. Bylo to, jako když Vám zubař píchne umrtvující injekci a Vy necítíte tvář, přitom ji máte. Tak jsem nechápavě vystrčila ruce ze spacáku, abych zjistila, co se vlastně děje, a zažila šok odpovídají střednímu infarktu. Na ten obraz nikdy nezapomenu. Na třech prstech velké, krví podlité puchýře, dva prsty s černými posledními články, jeden prst s hlubokými defekty a zejícími šlachami a kostí. No, věřte mi, že znám lepší pohledy na své něžné prstíky.

No a co neudělal mráz sám, dokončili v místním zdravotním středisku. Puchýře mi propíchli a po jejich odstranění a odřezání nekrotických částí už čtyři nejomrzlejší prsty vypadaly stejně – čouhající kosti, cáry šlach a na tom volně plavající nehet.  

 

 

01_puchyr.jpg

 

 

 05_prevaz.jpg

 

 

 

12_cerny.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář